Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du filma med gamla Canon-kameror

Grämer du dig för att du inte har möjlighet att filma med din gamla Canon Eos?

Annons
Grämer du dig för att du inte har möjlighet att filma med din gamla Canon Eos? Nu finns det en lösning på det problemet.

Med det nya programmet EOS Camera movie record installerat på din dator och kameran kopplad till densamma kan du spela in film med HD-kvalitet. Kravet som ställs på din kamera är att den har live-view, så till exempel en Canon 40D som tidigare inte gick att filma med kan nu även ta upp rörlig bild.

Men det är inte en helt perfekt lönsning, eftersom kamerorna utan möjlighet till filminspelning inte har något behov av en mikrofon så går det inte att få in ljud i samma fil direkt från kameran. Vill man ha ljud till sin film så får man spela in det med en separat mikrofon och lägga ihop filerna i efterhand.

En annan nackdel är det faktum att man måste ha kameran kopplad till en dator för att det ska fungera. Således kanske det inte är en felfri lösning för fotografer som vill filma ute i fält, men för den som använder funktionen i studio eller andra ordnade former funkerar det bra.

Här kan du se en video som gjorts med EOS Camera movie record.

Här kan du ladda ner programmet.

Källa


/Bengt Luthman

Kamera & Bild