Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har juryn korat årets julkortsvinnare

LT:s julkortstävling är populär. 2043 julkort har skickats till redaktionen och juryn hade som vanligt en tuff uppgift att utse vinnare och hedersomnämnanden.

Det var tomtar, änglar, snögubbar, renar, ljusstakar och en massa andra julaktiga figurer i den hög av inskickade julkort som länets barn hade skickat in till LT:s årliga julkortstävling.

Jurymedlemmen Johanna Albertsson från Stugun, 2011 års julkortsvinnare i klassen 11-16 år, sammanfattar sina intryck så här:

– Det var jättemånga fina kort i år och många i blåa nyanser.

Och hennes juryuppdrag ser hon som ett hedersuppdrag.

– Det är fantastiskt. Jag är en stor julälskare och det är en stor ära att få vara med i juryn.

Ordförande i julkortskommittén, Åsa Eriksson Ahnfelt, noterade att snöfordon inte är lika populära i år.

– Det var mycket tomtar och granar, men inte lika många skotrar som förra året.

Kjell Nilsson Mäki gör sitt 16:e år som jurymedlem.

– Det är naturligtvis mycket julmotiv men jag slås alltid av att folk smyger in sina egna intressen som skotrar och tomtar på motorcyklar. Tjejer som är intresserade av hästar, får ju ofta in en häst i motiven. Men jag ser det som en utveckling av julkortsmotiven.

Att sortera ut vinnare och hedersomnämnanden i tre klasser är en grannlaga uppgift och nu finns det en plan på att förändra klassindelningen till nästa år.

– Det är mellanklassen som är svårast för de är så många. Vi funderar på att utöka med en klass till, säger Åsa Eriksson Ahnfelt.

Årets vinnare och massor av fler tävlingsbidrag presenteras i julkortsbilagan den 26 november och den officiella prisutdelningen kommer att ske på Jamtli den 30 november.

När det gäller äldsta klassen fick inte Johanna Albertsson vara med och bedöma eftersom hon har ett syskon i den klassen.