Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har gården öppnat igen

Det har varit lite si och så med fritidsgårdsverksamheten i Svenstavik de senaste åren.

Men nu ska det bli ändring på det.

I tisdags var det nypremiär på Tingshuset.

Under de senaste åren har fritidsgården i Svenstavik varit öppen väldigt sporadiskt. Och sedan i våras har det inte bedrivits någon fritidsgårdsverksamhet alls.

– Det är synd. Vi behöver någonstans att vara. Nu blir det att vi samlas på busstorget, säger Sanna Ling, 14 år.

Johanna Anfelt är tillförordnad ungdomskonsulent. Hon tycker att fritidsgårdsverksamheten är mycket viktig och har därför bestämt sig för att hårdsatsa på den delen under sitt årslånga vikariat.

– Det är viktigt dels för att ungdomarna inte ska driva omkring på byn, dels för att öka förståelsen mellan olika grupperingar, säger hon.

I tisdags var det nypremiär för fritidsgården på övervåningen på Tingshuset. Men Johanna Anfelt hoppas att hon inom en snar framtid ska hitta mer ändamålsenliga lokaler.

– De här lokalerna är långt i från optimala. Det finns inget kök och det är ganska litet, det är tillexempel svårt att spela biljard här. Dessutom är de här lokalerna inte tillgängliga för alla. Den långa trappan gör att det räcker med att någon har kryckor så blir det problem, säger Johanna Anfelt.

Hon berättar att hon har ett par lämpliga lokaler på gång, men att ingenting ännu är klart. Under arbetet med att hitta nya lokaler fortsätter verksamheten på Tingshuset.

– Jag ville inte att det skulle rinna ut i sanden och bestämde mig därför att vi skulle fortsätta på Tingshuset trots att vi inte fått tag i några nya lokaler än.

Och ungdomarna välkomnar Johanna Anfelts förslag på nya lokaler.

– Drömmen vore om det fanns ett helt hus där vi kunde vara flera dagar i veckan. Det ska gå att vara många samtidigt som man kan vara i fred om man vill, säger Sanna Ling.

Samtidigt som Johanna Anfelt arbetar för att hitta nya lokallösningar i Svenstavik jobbar hon för att få i gång fritidsgårdsverksamhet i fler byar i kommunen.

– Behovet finns inte bara här utan även i resten av kommunen. Nästa steg är att få till någonting även i Myrviken, säger hon.

Nu är det bara själva finansieringen kvar för att göra verklighet av versionerna.

– Även om ett lokalbyte och utökad verksamhet kostar mer tror jag att kommunen tjänar på det i längden. Jag hoppas att det är så mina chefer resonerar när de ska ta ställning till mina förslag, säger Johanna Anfelt.