Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har den nye rektorn tagit över på Bäckedal

I en månads tid har de suttit mittemot varandra på rektorsexpeditionen. I onsdags lämnade Nils-Erik Eriksson över ansvaret till Abbas Khanahmadi.

– Ambitionen är att expandera, säger han.

Nils-Erik Eriksson har jobbat som rektor på Bäckedals folkhögskola i 30 år. Därför är det inget konstigt att han och Abbas Khanahmadi haft mycket att beta av under månaden som gått. Verksamhet, ekonomi, personal, arbetsmiljöfrågor och utvecklingsplaner är fem av de viktigaste stegen.

– Nu känner jag mig redo, säger den nya rektorn.

Abbas Khanahmadi har många planer för Bäckedals framtid. Han vill bland annat starta en yrkesskoleutbildning inom smide och timring och satsa på digital kompetens för pedagoger.

Utbildningsvärlden förändras och bedrivs inte längre i traditionell form, därför menar han att det är viktigt att lära sig använda det digitala verktyget.

– Alla kanske inte kan komma till skolan, därför måste skolan flytta på sig. Allt handlar om att tillgängliggöra, säger Khanahmadi.

Han har också idéer om att införa introduktion/nyetablering av nyanlända invandrare. Folkhögskolor har rätt att bedriva svenskundervisning för invandrare och det tycker han att man bör ta fasta på.

– Det är viktigt att bekämpa utanförskapet och eftersom det är en hög arbetslöshet bland invandrare vill jag anpassa SFI efter individens yrkeserfarenhet.

År 2010 ska samtliga offentliga miljöer vara tillgängliga för alla och Khanahmadi har redan tagit över och börjat jobba med förslag till åtgärder på Bäckedal. I nuläget är det dålig tillgänglighet för rörelsehindrade personer i lokalerna, men förslaget ska vara klart i november.

– Målet är att utöka verksamheten, få större lokaler och fler studenter, avslutar han.