Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har arbetet med att forma Region Mittsverige börjat

Nu arbetar Region Mittsverige mot valet 2010 för att regionen ska bli verklighet den 1 januari 2011. Detta trots att regeringen inte har gett något besked om möjligheten att bilda regionkommuner.

Annons

I går hade föreningen för bildandet av Region Mittsverige sitt första styrelsemöte i Bräcke. Det var starten på det praktiska arbetet med att forma den nya regionen.

”Målsättningen är att bli en stark regional aktör som kan ge goda förutsättningar för hållbar utveckling inom bland annat näringsliv, arbetsmarknad och vad gäller välfärds- och sjukvårdsfrågor”, skriver de i ett pressmeddelande.

Region Mitttsverige kommer att ledas av direktvalda politiker, ha egen beskattningsrätt och ett sammanhållet ansvar för regional utveckling. De pratar om ökad demokrati för medborgarna, engagemang och ökad heltidssyn som ska skapa större förutsättningar att fatta kloka beslut och göra strategiska prioriteringar.

– Håller vi vårt tidsschema går vi in i frågorna om organisation samtidigt som Norrstyrelsen i augusti 2010, säger föreningens ordförande Robert Uitto.

Han säger även att de skulle vilja ha ett besked från regeringen redan nu om möjligheten att bilda regionkommuner kan bli verklighet.

– Men i väntan på det måste vi ändå påbörja arbetet inför regionbildning, annars är risken stor att vi hamnar i tidsnöd, säger han.

– Vi prioriterar hårt de insatser som måste göras för att arbeta så effektivt som möjligt inför januari 2011.

Mer läsning

Annons