Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu hänger Matildas framtid i "Idol" på dig

Hon är den första Östersundsbon i "Idol" som gått så långt som till direktsänd tv.

Matilda Melin är en av tjugo vars framtid i tv-programmet nu hänger på dig.

De var 56, nu är de bara 20. Matilda Melin från Östersund lyckades under onsdagens slutaudition charma juryn och ta hem en plats i kvalveckan i musiktävlingen "Idol".

– Vi tror att du kommer att bli en av de bästa i höst, grattis! sade Anders Bagge i gårdagens avsnitt.

– Åh, herre gud, är det sant! utropade Matilda medan glädjetårarna strömmade ner för kinderna.

Nu är hon en av 20 som ska kämpa för att få bli en de elva som slutligen går vidare till veckofinalerna. Men allt hänger på tv-tittarna. Efter onsdagens audition är det slut med juryn som en enväldig röst, nu är det dags för dig som tv-tittare att också få bestämma vilken Idoldeltagare som är värd att gå vidare.

I och med kvalveckan som nu kommer att starta blir Matilda Melin den allra första jämtländska Idoldeltagaren som tagit sig så pass långt som till direktsändning av tv-programmet.

– Det känns ganska nervöst. Jag har tidigare sjungit på skolavslutningar och på Yran, men det här är hur stort som helst, säger Matilda.

Tillsammans med en röstcoach har hon tränat på att omvandla sin nervositet till något positivt.

– Jag tycker det är riktigt coolt att få representera Jämtland i Idol, och jag kommer att överraska, jag överraskar till och med mig själv, säger hon och skrattar.

Hur tror du att det kommer gå i tävlingen fortsättningsvis?

– Förhoppningsvis långt, jag hoppas folk från Jämtland kommer att rösta på mig, säger hon.