Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu gäller det för Robinson-Ewa

/
  • Alla 18 deltagare. Ewa står som den tredje personen från höger. ”Det är en salig blandning av folk”, säger hon. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
  • Hon är en riktig hårding som har överlevt i Alaskas vildmark. Men är Ewa Ericsson, från Västerede ”Årets Robinson”? Efter tretton avsnitt vet vi.

Dokusåpan ”Robinson Karibien” sägs i år vara tuffare än någonsin. En av de tävlande är Ewa Ericsson, från Västerede. Hon ångrar ingenting av det hon sagt eller gjort i programmet.

– Jag är ingen bimbo med silikontuttar, säger hon.

Annons

Fysiska utmaningar, intriger, taktikspel och inte minst – en stor, vidrig hunger. Jodå, tittarna kommer nog att känna igen sig när ”Robinson” har premiär i kväll. Under två månader kämpade Ewa Ericsson för att överleva i Dominikanska republiken.

I solens paradis lurar bland annat en ogenomtränglig djungel och världens mest krokodilfyllda vatten.

För några veckor sedan började Ewa fundera på hur det hela skulle framställas på bästa sändningstid. Men nu har den värsta nervositeten lagt sig.

– Nu har jag förberett mig mentalt för eventuella rubriker och djurrättsaktivister. De som känner mig vet vem jag är, säger Ewa, som tycker att äventyret på ön har gett henne mycket. Det var en prövning att leva tillsammans med helt främmande människor, karaktärer som hon troligtvis aldrig hade mött annars.

Vilken sida hos dig tror du att tittarna kommer att få se mest av?

– Jag har försökt att vara snäll, men annars blir jag nog den där naturmänniskan. Jag har klarat mig i Alaskas vildmark och har en hel del knep och lösningar.

Karibiens övärld kan vara hård och skoningslös. De tävlande blev evakuerade mitt i natten när en tropisk storm drog över stranden och orkanen ”Bill” hotade utanför.

– Nu har man varit med om det också, konstaterar Ewa, som i dag befinner sig i Stockholm där alla deltagare ska samlas på TV4 för att titta på första avsnittet tillsammans.

Paulo Roberto är programledare för ”Robinson Karibien”, som är den elfte säsongen av realitysåpan. Vi får se om det är en jamtlandstös som härdar ut längst på den berömda plankan och blir ”Årets Robinson”.

Mer läsning

Annons