Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu flyttar skollokaler från Gällö

Till följd av minskat barnantal i Revsund-Gällöområdet i Bräcke kommun avlägsnades på onsdagen de sista av elva kontorsmoduler som under en rad år fungerat som undervisningslokaler i Gällö skola och som kommunen beslutat sig för att göra sig av med.

Efter flytten återstår åtta moduler som kommunen även fortsättningsvis hyr av Cramo för sammanlagt 250 000 kronor per år.

Enbart på hyran av de nu bortforslade modulerna spar kommunen runt en halv miljon kronor plus driftkostnaderna, som belöper sig till ungefär lika mycket.

Kommunen har under ett halvdussin år hyrt modulerna under en period av större barnantal än vanligt.

Nu har barnboomen lagt sig och man är på väg tillbaka till normalläget.

De kvarvarande modulerna kommer att användas av förskola och särskola i Gällö.

Gällö skola innehåller i dagsläget inalles drygt 300 elever.

Kommunen arbetar just nu med att iordningställa lokaler i Fjällsta skola för den förskola som blivit betydligt större sedan förskolan Erskes i Fanbyn stängdes och varifrån barnen nu flyttas till Fjällsta.

I Fjällsta skola läggs den kooperativa förskoleverksamheten ner och uppgår 1 augusti i den kommunala förskolan.

Fjällsta skola kommer efter justeringarna att ha sammanlagt 95 barn upp till årskurs 5.

– Då har vi en så stor och fungerande enhet att den inte skall behöva ifrågasättas, säger kommunens skolchef Lars Liljedahl.

Modulerna från Gällö har körts till ett lager i Holmsund, utanför Örnsköldsvik.