Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Bräckes ungdomar fria bussresor

Bräcke tar efter Åre och Berg. Nu införs fria bussresor till alla ungdomar i åldrarna 6-19 år. Ungdomarna själva kom med förslaget.

Åre kommun var först med att införa fria bussresor till ungdomar folkbokförda i kommunen och från årsskiftet gjorde Berg samma sak. På onsdagens sammanträde i Bräcke kommunfullmäktige röstades igenom att även Bräckes ungdomar ska få fria resor.

– Vi har ett dilemma, att busskorten inte gäller på tågen. Många gymnasieelever som pluggar i Östersund är beroende av att åka tåg. Vi ska försöka få fram några tågkort att dela ut, säger Jörgen Persson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Men tågproblemet sak förhoppningsvis kunna redas ut i samarbete med Jämtlands gymnasieförbund.

– Eleverna ska kunna ansöka om tågkort för att få rimligt långa skoldagar, säger Jörgen Persson.

Frågan väcktes på allvar när elevrådet på Gällö skola skrev till Bräcke kommun och ifrågasatte att bara vissa på skolan fick busskort, även elever som inte hade rätt till korten, och att korten var begränsade till två resor om dagen.

– Jag tycker det är viktigt att poängtera att det är ungdomarna själva som drivit igenom det här förslaget som de kommit med, säger Jörgen Persson.