Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får Almåsa ny ägare

Om någon vecka får den alpina anläggningen i Almåsa ny ägare. Köpare blir Ulrich John och hans företag Frösundaviksparken AB.

– Det mesta är klart och vi räknar med att ta över Almåsa om någon eller några veckor, säger Ulrich John.

Under vårvintern var det nästan klart att norska intressenter skulle ta över anläggningen. När Länstidningen var i Almåsa för att träffa de norska köparna så var det bara underskriften på kontraktet som fattades.

– Men det blev för mycket strul, säger anläggningens nuvarande ägare, Tommy Åsell. Med facit i hand var det nog bra att inte norrmännen tog över. De hade en annan inriktning med Almåsa än vad jag tänkt mig, säger han.

Åsell menar att det blir absolut bäst för bygden om Frösundaviksparken tar över.

– De kommer att fortsätta driva Almåsa i samma anda som jag själv gjort under åren.

Ulrich John säger han kommer att utveckla Almåsa i den takt som underlaget medger.

– Det kommer att bli en anläggning för Östersundspubliken, men vi kommer även ha plats för träning och tävling.

Ulrich John säger också att det första som hans företag kommer att satsa på i Almåsa är boendet.

– En ny stugby är det första vi ska börja projektera. Den blir väl inte klar redan den här vintern, men till nästa ska vi kunna ha boende där. En ny lift på baksidan av Almåsaberget kommer troligen att byggas. Nu har ju anläggningen vunnit striden mot samebyn, som har motsatt sig ett liftbygge.

• Kommer det att bli några nyanställningar på anläggningen?

– I första hand blir det Tommy Åsell och hans familj som kommer att sköta ruljansen, och när verksamheten utökas blir det i första hand vårt eget folk som kommer att få jobb där.

Ulrich John och hans företag äger sedan tidigare den Alpina anläggningen på Gesundaberget i Dalarna. Även Ekeholmsnäsbacken på Lidingö ingår i företaget.

– Vi driver också Akademi Alpint, som ger träningsmöjligheter för över 600 ungdomar som vill studera och träna alpin skidåkning.

• Hur mycket får du ge för Almåsa?

– Du får ställa frågan, men du får inget svar. Det är mellan mig och Tommy Åsell, säger Ulrich John.