Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu erbjuds alla heltidstjänster

586 deltidsanställda inom landstinget kommer att erbjudas heltid inom kort.
Förra våren gick ett erbjudande ut och då nappade 25 personer.

Nu hoppas landstinget på fler. Att deltidsanställda inom landstinget ska erbjudas heltider har sedan många år varit ett mål. Men nu visar landstinget att de verkligen menar allvar och har upprättat en handlingsplan för hur det ska gå till.

Allt ska ske i tre steg. Redan från 1 maj i år erbjuds vårdpersonal, administratörer, städpersonal och vaktmästare inom Östersund med omnejd en heltidstjänst.

Från 1 oktober är det psykologer, kuratorer, arbetsterapeuter, kökspersonal och vissa sjuksköterskor som arbetar inom mindre enheter som ska ha sina heltider klara.

Och den 1 februari 2015, är det medarbetarna utanför Östersund med omnejd och orten Krokom som står på tur. Men innan dess ska det utarbetas en handlingsplan för att möjliggöra samarbete med andra arbetsgivare.

"Heltid är en rättighet och deltid är en möjlighet" och därför kommer nu ett skriftligt erbjudande till samtliga deltidsanställda.

I första hand placeras de förstås på den avdelning där de arbetar i dag, men de kommer att vara skyldiga att vikariera för annan medarbetare någon annanstans. Eller också blir tjänsten delad mellan två avdelningar.

Landstinget säger också att de kommer att vara positiva till att bevilja "icke lagstadgade ledigheter" för medarbetare som så önskar.

Dessutom slår landstinget fast att heltiderna ska rymmas inom nuvarande budgetramar.

I dag har landstinget 586 personer som arbetar deltid och det är en minskning från år 2012. Det beror på att sjuksköterskor och undersköterskor under våren 2013 erbjöds heltidsanställning. 25 av dem tackade då ja.

AV de deltidsanställda i landstinget är 90 procent kvinnor och 10 procent män.

Totalt har landstinget 3 741 medarbetare enligt bokslutet per den 2013-12-31.

Medelåldern för en anställd är 47,1 år.