Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu dundrar det igång

Tung lokal bluesrock med sjuttiotalskänsla. Och Party med DJ House.
Så startar den 31:a upplagan av Dundermarknaden.

Väderförutsättningarna inför torsdagens Dunder: Det blir bara sol!

Det ska tydligen bli närmare 27 plusgrader under dagen och fortfarande en bit över 20 grader framåt midnatt, natten mot fredagen.

– Det kommer att bli jättefint. Det verkar ju bli kanonväder och det kommer nog att bli bra med folk, säger Kenny Oswald Dufvenberg, sångare och gitarrist i Backebandet Gudars Skymning som kliver på Stora scenen kl 21.00 på torsdagskvällen.

– Det är första gången vi spelar på en av de större scenerna på Dunder. Förra året spelade vi inomhus.

# Känns det som att ni därigenom börjar bli erkända på hemmaplan?

– Nja, vi har ju spelat i åtta år så det har väl byggts upp över tid. Vi behöver i alla fall inte betala för att spela. Vi börjar komma över puckeln där man går back på alla spelningar, säger Kenny Oswald och skrattar.

Gudars Skymning släppte sin tredje platta "Höj era glas" så sent som i höstas. Och nu är de redan på gång med en ny.

– Det börjar rulla på bra. Vi fick en inspirationsboost när vi fick nio av tio poäng i Sweden Rock Magasin för den senaste plattan. Vi kändes oss på G så vi passar på att smida medan järnet är varmt.

Den 13 augusti kliver kvartetten, som börjar bli kända för sin bluesiga hårdrockskänsla med sjuttiotalsvibbar, in i studion igen. Och de skeppar upp ljudteknikern Jonas Edler från Stockholm att ratta spakarna.

# Kommer vi känna igen Gudars Skymning?

– Det kommer att bli en proggigare och tyngre platta. Ett litet steg bort från den bluesbaserade rocken men det är fortfarande tungt sjuttiotal det handlar om.

Dundermarknaden 2014 kommer även att bjuda på annat än tung rock.

På torsdagskvällen blir det party med Oliver Ingrosso och Lars Allertz alias DJ House.

Övriga akter under Dunder: Ace Wilder, känd från Melodifestivalen, partybandet Ständutt Blakk, Dregen och dansbandet Date.

Med mera.