Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu börjar turnésommaren

/

Många artister har skrivit in Östersund i sin turnékalender. Diggiloo-gänget och Robert Wells kommer för egen maskin, medan Storsjöyran bland annat bjuder på världsartisten Lady Gaga, duon Lena och Orup och Ulf Lundell. En monstersommar av festivaler och konserter har börjat.

Annons

Redan förra året skrevs spaltmeter om den spelningstäta ”monstersommaren” och i år tycks antalet festivaler och konserter i Sverige slå rekord igen. På torsdag gick startskottet med Siesta-festivalen i Hässleholm.

– Det är klart att artister turnerar lite mer för att fylla på kassan, de säljer inte lika många cd-skivor längre. Men i grund och botten tror jag att de vill spela mycket, säger arrangörsjätten Live Nations Europachef Thomas Johansson.

Stockholmsfestivalen Where The Action Is satte i fjol press på väletablerade Hultsfred. I år lockar man med rockgiganter som Neil Young och Nick Cave & The Bad Seeds.

Borlängestationerade Peace & Love och Arvikafestivalen, som föjer tätt därefter, satsar också på stora namn för att slå sig fram i konkurrensen om livepubliken. Mötley Crüe respektive Depeche Mode toppar deras affischer.

– En del artister blir det en jävla huggsexa om, säger Ola Broqvist på Luger, som förutom Where The Action Is arrangerar augustifestivalen Way Out West i Göteborg.

Även de enskilda arenakonserterna är i år betydligt fler än tidigare. Bruce Springsteen drar igång turnéracet med fyra spelningar på Stadion i Stockholm nästa vecka. Britney Spears intar Globen den 13 och 14 juli.

Ullevi i Göteborg gästas i sin tur av AC/DC den 21 juni, U2 i slutet av juli och Madonna en vecka senare.

Avlutar livesommaren gör indiefestivalen Popaganda i Stockholm den 28 och 29 augusti.

Mer läsning

Annons