Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar Petras och Magnus nya liv

Knallröda i ansiktet och genomsvettiga kommer de upp på toppen av Gustavsbergsbacken. Jättebra, ropar tränaren. Nu kan ni gå ner och springa upp igen...

Petra Adolfsson, 38 år och Magnus Nilsson 41 år från Östersund har bestämt sig. Nu ska de börja ett nytt liv. Borta är snabbmaten, stressen och oregelbundna mattider. Nu har bägge två startat ett träningsprogram som under tre månader ska ge dem konditionen tillbaka och samtidigt kommer de att tappa en massa kilon.

– Det känns lyxigt att bara behöva tänka på sig själv. Det är man inte så bortskämd med, säger Petra Adolfsson när vi träffas i Gustavsbergsbacken på Frösön, där hon och Magnus ska börja dagens träningspass tillsammans med deras personliga tränare Stina Bergsten.

Både Petra och Magnus har länge funderat på hur de ska kunna förändra sina liv. De har gått på olika gym i omgångar men bägge har slutat träningen av olika anledningar.

– Nu kände jag att det var dags att få bättre kondition och gå ner i vikt, säger Magnus, som är egen företagare. Nu väger jag 125 kilo, det är för tok för mycket. Nu ska jag försöka gå ner till min matchvikt som är 90 kilo.

Så Magnus kontaktade Stina Bergsten, som är delägare i Fristilen, en träningsanläggning i Östersund. Ungefär samtidigt fick Stina kontakt med Petra, som hade samma tankar om att försöka ändra sitt liv. Petra, som jobbar med ekonomi på ett kontor i Östersund, väger i dag 75 kilo och hon har gått upp åtta kilo de senaste månaderna för att hon slutade röka.

– För mig är viktminskningen en bonus. Det är viktigare att jag får tillbaka min kondition Nu klarar jag inte ens att springa en kilometer utan att bli helt slut, men det ska bli ändring på det nu.

När LT träffar dem under onsdagen är det löpträning och armhävningar på stock som gäller. Minst ett par gånger ska de springa uppför slalombacken och Stina gör allt för att få dem motiverade. Bägge är helt slut när de kommer upp till toppen av backen.

– Det där gjorde ni bra, säger Stina. Nu går vi ner och springer upp en gång till.

Förutom löpning uppför backar ska bägge få träna spinning (träningscykel) och styrketräning.

– Förutom träningen så är kosten lika viktig, säger Stina Bergsten. Tidigare så har både Petra och Magnus ätit fel mat på fel tider. Nu ska de äta sex gånger om dagen och det är mat som en kostexpert har tagit fram.

– Tänk, jag såg en hamburgare häromdagen och den såg faktiskt riktig äcklig ut, skrattar Magnus. Jag har börjat gilla vår nya nyttiga kost.

Petra håller med.

– Vi har bara hållit på med programmet en dryg vecka men jag mår redan mycket bättre. Tänk på hur det kommer att bli om tre månader. Det är kul att se hur snabbt det blir resultat.

Bägge säger också att Stinas inverkan är mycket viktig.

– När hon är med så vågar vi inte fuska med träningen och vi blir mer motiverade.

Om tre månader, när programmet avlutas, så kommer LT tillbaka till Petra och Magnus för att se vad maten och motionen har gjort för verkan.