Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar kommunalrådskampen

Bosse Svensson utmanar Carina Asplund för att bli centerpartistiskt kommunalråd i Östersund.

Centerpartiet i Östersunds kommun håller på att forma sitt lag inför valet. Nästa vecka ska kommunvalslistan för Östersund klubbas på nomineringsstämman.

Redan nu har (C) valt att presentera sina sex toppkandidater, Carina Asplund, Bosse Svensson, Bogna Wojtkiewicz Adolfsson, Ulf Edström, Inger Jonsson och Magnus Andersson.

Samtliga gör också klart att det kommer att bli en personvalskampanj.

Som det ser ut står slaget om kommunalrådsposten mellan Bosse Svensson och Carina Asplund.

Det var ett taggat gäng som presenterade sig, med engagemang för landsbygden och hur hela landet ska kunna leva.

Carina Asplund är sedan den 15 januari kommunalråd i Östersunds kommun efter det att Carina Zetterström slutat. Hon gör sin andra mandatperiod som politiker och är även ordförande i utvecklingsutskottet i kommunen.

– Jag brinner för landsbygdspolitiken, säger hon.

Bosse Svensson är en mediaräv som bland annat arbetat som VD i utvecklingsbolag inom media. Snart slutar han som utvecklingschef på Stampen för att starta eget konsultbolag.

Förra mandatperioden tog han en plats i kommunpolitiken men lämnade i ilska efter 1,5 år då Centern bestämde sig för att regera ihop med Socialdemokraterna i kommunen.

– En hård valrörelse är att vänta men det finns en framtidstro för regionen, slår Bosse Svensson fast. Tillväxt och inflyttning till Östersund är mina frågor.

Bogna Wojtkiewicz Adolfsson ser sig som en jämtlandstös som har kärleksinvandrat från Polen. Hon arbetar som sömmerska på Woolpower i Östersund och började engagera sig politiskt när hon flyttade till länet.

– Jag började reta upp mig på saker och ting och ville göra något åt det, säger hon. Inte minst på hur svårt det var att som invandrare komma in på arbetsmarknaden. Nu vill jag driva frågor kring utbildning, barn och skola.

Ulf Edström har jobbar som ekonomichef och på andra ledande företagsbefattningar. Bland annat har han varit vice ordförande i Företagarna Sverige. Han är också ordförande i kommunens finansutskott. Att utveckla företagsklimatet är hans viktigaste fråga.

Magnus Andersson driver tillsammans med sin bror företaget Lits djurservice men har även en gård med nötuppfödning. Han vill att hela kommunen ska leva.

– Om vi ska få en attraktiv landsbygd måste det finnas fungerande samhällsservice runt om, säger han.