Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu avgörs fiskodlingarnas öde

Fiskodlingar i länet vill utöka sina verksamheter med flera hundra procent. Nu fattar länsstyrelsen beslut om planerna ska godkännas eller inte.

Annons

Det är Vattudalens fisk i Ströms Vattudal och Wangenstens fisk i Hoverberg i södra Storsjön som väntar på besked om deras framtidsplaner går i lås.

Ett stort antal berörda har sagt sitt och nu är det upp till miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Västernorrland att avgöra frågan.

– Vi sitter och arbetar med det här i dagsläget men det lär dröja några veckor innan det är färdigt, säger Jon Paulsson, ordförande för delegationen.

Wangensten vill ha tillstånd för en odling på 1 000 ton vilket är en rejäl ökning från dagens provodling på några hundra ton och Vattudalens fisk vill utöka sin verksamhet från totalt 3 200 ton till 4 800 ton.