Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart: Strandvägen byggs om

Ett rungande kollektivt Äntligen! lär bli Järpenbornas reaktion över torsdagens beslut i Åres kommunstyrelse att centralortens paradgata Strandvägen ska byggas om - med början redan i sommar.

Projektet har skjutits upp många gånger men denna gång ska det bli av, lovar politikerna.

Det är sträckan mellan Posten och ner till gamla bron som kommer att åtgärdas och prislappen på hela projektet stannar på 10,5 miljoner kronor.

– Men då ingår 1,7 miljoner kronor för VA-åtgärder som görs samtidigt och 700 000 kronor för en gammal projekteringskostnad från 2006, förklarar kommunstyrelsens ordförande Eva Hellstrand (C). Den gången blev det ingen ombyggnad.

Men det ska det bli nu. Det är ju valår.

Hellstrand är nöjd.

– Det känns bra att kunna säga att nu blir det äntligen av, säger hon.

Förutom ny projektering för cirka en miljon ingår även belysning liksom en gång- och cykelväg. Det angränsande Sjötorget höjs upp så att man lättare kommer åt parkeringar på torget.

– Sen kommer vägen att sänkas bitvis så att alla ska kunna öppna dörren ordentligt, inflikar Hellstrand, en tydlig referens till det faktum att Strandvägen lappats provisoriskt så många gånger att den på flera ställen ligger högre än fastigheterna utmed gatan.