Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det dags att luffa igen

Lägg datumet 14 juni på minnet. Då är det dags för 7:e upplagan av Frösöluffen.

Annons

Frösöluffen är ett gå- lunka- löp-arrangemang. Ingen tidtagning och således ingen stressfaktor. Man bestämmer själv i vilken takt man vill ta sig fram på. "Luffen" har under senare år blivit väldigt uppskattad. Första året deltog 70 personer. De sista två åren har deltagarantalet närmat sig 300. En tydlig trend är att det nu är inne att röra på sig vilket är glädjande utifrån ett folkhälsoperspektiv. Bland annat många barnfamiljer uppskattar "luffen" och återkommer år efter år.

Arrangörer är som tidigare en allians bestående av Vandrarklubben Östersund, Frösö Sunne Norderö församling, Frösö hembygdsförening, PRO Frösön, SPF Frösön och Korpen Storsjön.

Välkända Stocke Titt är platsen för start och mål. Precis som tidigare år finns det tre sträckor att välja mellan, 7, 5 och 3 km. Den längsta sträckan passerar Frösö kyrka, Frösövallen, Frösö stugby, Frösö camping, Sommarhagen, Arnljotlägden, Risevägen och Golfrestaurangen. När man passerar Sommarhagen kommer man även i år att kunna lyssna till Peterson-Bergermusik. Efter vandringen erhåller alla en vacker medalj som såg dagens ljus 2012. Dessutom fina priser på startkorten.

Frösöluffen är en del i Jämtklassikern som tillkommit för att stimulera jämtarnas motionerande. Här ingår också Krokomsturen på skidor och Sundsjöslingan på cykel. Om man genomför alla motionsarrangemangen inom en tolvmånadersperiod erhåller man både diplom och plakett.

Rolf G. Swedbergh