Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är alla unika Irkutsk-tavlor till salu

Juryn hade ett roligt och svårt uppdrag att utse tre vinnare bland barnen från Irkutsk. Vinnartavlorna, och de övriga sjutton, är nu till salu. Inkomsten fördelas lika mellan konstnärerna.

LT har tidigare berättat om utställningen på Galleri Katten där barn från Irkutsk visar sin egen bild av hemstaden. Tjugo konstnärer deltar och samtliga konstverk ska nu säljas till högstbjudande. Den totala försäljningsintäkten fördelas sedan lika mellan alla barnen. Budgivningen, liksom utställningen, pågår till den 29 oktober. Utställarna har deltagit i stenhård konkurrens för att bli utvalda till utställningen i vänorten Strömsund.

Strömsund har också utlovat ett pris till tre av deltagarna, och nu är denna tävling avgjord. Juryn har bestått av skolchef Lars Boberg, kulturchef Hans-Erik Dahlgren, Elisabeth Lindholm från framtids- och utvecklingsförvaltningen, Runar Englund för Svenska Konstnärsförbundet och naturligtvis oppositionsrådet Lennart Oscarsson (S), vilken i Irkutsk är känd som borgmästaren i Strömsund, och har där enormt hög status, vilket ger vinnarna ytterligare glans.

– Juryn har haft ett roligt men mycket svårt uppdrag, säger Runar Englund. Konstverkens kvalitet har varit jämn och mycket hög. Vi har enats om tre pristagare, i olika åldrar, men som alla visar ett mycket stort kunnande.

Pristagarna kommer att få 1 000 kronor vardera.