Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NTF Jämtland

NTF i Jämtlands län kunde vid sitt årsmöte konstatera att det varit ett aktivt verksamhetsår 2009. Trots minskade ekonomiska resurser har det varit en omfattande verksamhet tack vare det goda samarbetet med medlemsorganisationerna.

Hastighetsefterlevnad, bältesanvändning och nykterhet i trafiken är de tre viktigaste områdena som NTF arbetar med tillsammans med medlemsorganisationerna.

NTF har medverkat vid Expo Norr, Trafiknykterhetens dag och Europeiska trafikantveckan under 2009. Tillsammans med SISU och IOGT/NTO har projekt genomförts på uppdrag av Jämtlands läns landsting. NTF har genom samarbetsavtal med Länsnykterhetsförbundet besökt ett stort antal skolor i länet för att bland annat informera om Don´t drink and drive.

Under 2009 återanställdes Maud Nässén och är nu verksamhetsledare i länet.

Styrelsen fick en ny ledamot då Leif Lundholm Hallen invaldes efter Stefan Konradsson Frösön som avsagt sig omval. Efter årsmötet och konstituerande sammanträde har styrelsen följande sammansättning: Ordförande Per Söderberg, vice ordförande Göran Westman, Sören Möller, Eivor Söderström, Sven-Bertil Bengtsson, Lena Carlsson, Kent Ivarsson och Göte Murén och Leif Lundholm. Revisorerna Benny Wieveg och Gunnar Persson omvaldes. Valberedningen består av Lars Ivarsson, sammankallande, Lave Lavesson och Louise Molund.

Årsmötet hölls i det nya polishuset och trafikpolischefen Marianne Holmgren informerade om trafikpolisens verksamhet och visade de nya lokalerna.

NTF:s styrelse kommer att göra en skrivelse till Trafikverket om hastighetsbegränsningarnas inkonsekvens på vissa platser, bland annat på E 14 och i Härjedalen. Representant skall inbjudas till styrelsens sammanträde den 9 juni. Även polisen skall bjudas in till denna träff.