Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgisk musik tolkas på Lyransgården

/
  • En av Gunnar Wiklunds mest populära låtar heter

Nu spelas snart åter musiken om vår lilla stad. Låter det bekant? Till helgen väntas en spelning i nostalgisk anda med anknytningar till Östersund.

Annons

"Vi ska gå hand i hand". Den som kan sin musikhistoria vet att textraden kommer från Gunnar Wiklunds sång som bär samma namn. Sångaren Gunnar Wiklund som år 1961 utsågs till Sveriges populäraste sångare har många låtar på sitt cv och på fredag kommer sångaren Julian Olin att tolka några av dem på Lyransgården i Fåker.

Gunnar Wiklund föddes i Luleå 17 augusti 1935 och debuterade som 17-åring med orkestern Swingers. 1959 deltog han i folkparkernas artistforum där han slog igenom med Per-Martin Hambergs "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad", som handlar om Östersund. Gunnar Wiklund gick bort 1989, 54 år gammal.

Julian Olin bor på Värmdö utanför Stockholm där han arbetar som musiklärare på en högstadieskola och är grundaren bakom Gunnar Wiklund-sällskapet och driver även en hemsida om Gunnar Wiklund.

Spelningen är på lördag den 29 oktober och arrangör för evenemanget i Fåker är Logen 318 Lyran och Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV.

Annons