Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Northug anmäld till Flyktingloppet

Petter Northug kommer till start i Flyktingloppet. Den norska stjärnan har anmält sig till nästa veckas tävling.

Northug var senast med 2011, då han blev slagen i en spurtstrid av landsmannen Eldar Rönning. 2008 och 2010 vann Northug Flyktingloppet.

Annons

Även Anders Högberg, Umeå, är anmäld i H35. Fjolårets vinnare i klassen, Frode Estil, har inte gett klartecken än, men det har fjolårets tvåa gjort, Jens Petter Estil.

– Det var länge sedan H35-klassen hade så många toppnamn. Hoppas bara att Anders Södergren och Jerry Ahrlin kommer till start. Båda finns i alla fall anmälda, hälsar speakern Bengt Hannersjö, som för övrigt gör sitt 20:e och sista Flyktinglopp som speaker.

– Det känns en aning vemodigt att ge sig iväg upp till Gäddede för 20:e och sista gången. Jag har sett många elitåkare komma i mål under åren. Det som dessutom kryddar Flyktingloppet är den bredd av norska motionsåkare som fyller startfälten år från år.

Bengt Hannersjö minns tillbaka på de tidigare årgångarna av Flyktingloppet.

– På 1950- och 60-talet utgjorde svenskarna en procentuellt större andel av deltagarna. Nu är det  norrmännen som gör att det under ett normalår handlar om strax under 2 000 åkare fördelade på de två tävlingsdagarna.

Trots den gångna vinterns snöbrist kommer ändå årets tävling att locka runt 1 400 åkare. Nattkallt de senaste dygnen har gjort att spåren är fina.