Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norstedts förlagschef slutar

Annons


Norstedts förlagschef Viveca Ekelund lämnar förlaget efter nio år. Beslutet uppges vara personligt, hon finns kvar på förlaget fram till mars nästa år. Samtidigt lägger Norstedts ner alla sina förlagstitlar utom de två mest kända, Norstedts och Rabén & Sjögren. Själv utgivningen däremot ska finnas kvar oförändrad. Titlarna för vuxna samlas på Norstedts och barn- och ungdomsutgivningen på Rabén.

-Det handlar inte om att dra ner utan om att skapa större tydlighet på marknaden. Norstedts och Rabén & Sjögren är de två starkaste förlagsnamnen vi har, de står för bredd och kvalité, säger Maria Hamrefors, vd i Norstedts förlagsgrupp.

-Den marknadssituation vi upplever just nu innebär många förändringar, vi måste bli tydligare och skapa så stort genomslag som möjligt för alla de böcker som vi får förtroende att ge ut.

Norstedts har drabbats av flera tunga avhopp på sistone. Förlagets stjärnförläggare Stephen Farran-Lee gick tidigare i år till ärkekonkurrenten Albert Bonniers förlag, och även försäljningschefen Göran Wiberg har valt att byta till Bonniers.
Annons