Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norska Big Bang är taggade för livescenen

/
  • Big Bang består av Öystein Greni på gitarr och sång, Olaf Olsen på trummor och Nicholas Hängsle Eilertsen på bas. Trion är aktuella med nya skivan Edendale.

De har gjort Norges bäst säljande livealbum genom tiderna och deras musik har jämförts med band som Cream och The Who. På fredag spelar de kritikerrosade norr-

männen i Big Bang på Storsjöyran.

Annons

Big Bang var huvudnummer på Slottsfjell-festivalen som arrangerades för några dagar sedan i Trondheim. Andra band som uppträdde var Turbonegro, Håkan Hellström och The Streets. Då gjorde den norska rocktrion en succéspelning inför 10 000 åskådare.

När Länstidningen får tag på Big Bangs sångare och låtskrivare Öystein Greni är han i bilen på motorvägen mellan Oslo och Moss.

Big Bang på både Spotify och Youtube. Vilken låt ska de som vill lyssna in sig på er leta efter?

– Det är alltid svårt att säga något om den egna musiken men ”Play lauder” eller ”Isabelle” tycker jag är bra låtar.

Många anser att Big Bang är ett av Norges bästa liveband. Varför tror du?

– När vi spelar så gör vi det med energi. Som om varje spelning skulle vara den sista. Sedan är mycket av vårt låtmaterial skrivet för att fungera bra live.

Vad kan publiken på Storsjöyran vänta sig från er konsert?

– Vi har aldrig varit bättre. Dagsformen är riktigt bra. Det finns redan några klipp från Slottsfjell uppe på Youtube. Sök på ”Slottsfjell” och ”Big Bang”.

Ni har en låt som heter ”Swedish television”. Vad handlar det om?

– Den låten har referenser till svensk teve. När jag var liten såg jag en Ingemar Bergman-film på svensk teve. Efter det så brukade jag säga att det var Ingemar Bergman-stämning när man mådde riktigt dåligt.

Mer läsning

Annons