Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk succé för Big Horn Boys

/
  • Lasse Forsberg, Jan-Olov Oscarsson, Leif Olsson, Walter Granlund och Börje Jacobsson serverade en oförglömlig jazzupplevelse på Olavs pub i Trondheim.

I lördags spelade en nygammal grupp från Jämtland på Olavs pub i Trondheim. Att döma av publikens reaktioner, med applåder och visslingar, gjorde gruppen succé.

Annons

På Olavs pub kan man spisa jazz varje lördag eftermiddag. Det är gratis, vilket är imponerande med tanke på att det är idel ädel jazz-adel som spelar där.

I lördags var det fullsatt i puben under jämtländska gruppen Big Horn Boys konsert.

Big Horn Boys har en något originell sättning med två barytonsaxar, en bastrombon och komp bestående av kontrabas och trummor.

Gruppen består av Jan-Olov Oscarsson, bastrombon och arrangör, Leif Olsson, barytonsax och arrangör, Börje Jacobsson, barytonsax, maestro himself Walter Granlund, kontrabas, och Östersunds Mel Tormé, Lasse Forsberg på trummor.

Sammansättningen gör att det blir ett varmt och mustigt sound. Att gruppen har utmärkta solister gör musiken än mer njutbar.

Big Horn Boys spelar musik skriven av storheter som Ray Brown, Tad Dameron, Gerry Mulligan, och Mark Olsson. Marks ”Bebop kebab” var makalöst briljant framförd, vilket samspel!

Lasse Forsberg höjde stämningen ytterligare med sin sång. Bland annat ”All of me” satt som en smäck.

För oss var resan till Trondheim en vitamininjektion. (Vem behöver influensavaccin efter detta?) Vi hoppas verkligen att Big Horn Boys får möjlighet att visa upp sig även för hemmapubliken. Det här är en grupp värd att lyssna till.

Mer läsning

Annons