Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk storfilm spelas in på Storgatan

/
  • Dekorsnickaren Emil Eriksson bygger flera olika filmmiljöer i Rahms gamla lokaler på Storgatan.  Foto: Ulrika Andersson

Träfigurer, röda kinalampor och barntyger. Många som har tagit vägen förbi gamla Rahms på Storgatan har säkert undrat vad som egentligen händer i lokalerna. Nu vet vi.

Annons

Det är det norska produktionsbolaget Bulbul film AS som har påbörjat inspelningen av storfilmen ”Hjem till jul”. Hemlighetsmakeriet har varit och är fortfarande stort. Under flera veckor har bland andra dekorsnickaren Emil Eriksson och rekvisitörassistenten Adam Norén byggt flera olika filmmiljöer i hela huset. Publiken kommer i handlingen att få följa sex parallella historier om förberedelserna inför julkvällen.

Östersund har valts ut som plats för inspelningarna mycket på grund av stadens snösäkerhet och julkänsla. Men snön, den lyser än så länge med sin frånvaro.

– Vi saknar snön, jag kollar väderprognosen hela tiden. Alla i Östersund får göra snödansen för att hjälpa oss, säger Cato Christensen, line producer.

”Hjem till jul” bygger på Levi Henriksens novellsamling ”Bare mjuke pakker under treet” och har en budget på 30 miljoner kronor. Premiären planeras till Cannes filmfestival 2010.

Mer läsning

Annons