Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk friluftsbutik öppnar i Östersund

I all tysthet håller ett nytt varuhus för frilufts­produkter på att etablera sig i Östersund. På torsdag är det dags för invigning av ABC Vildmarks, som den nya butiken heter, och Östersundsfilialen är norska affärskedjans femte butik.

– Vi har medvetet hållit vår etablering här i Östersund lite lågt på grund av konkurrensen, säger Mattias Eriksson från Röde i Alsen, som är butikschef.

Friluftsvaruhuset har sina lokaler i samma fastighet som Elgiganten i Lillänge. Där har den 630 kvadratmeter stora affärslokalen med tillhörande lager stått tomt i sex år, sedan den dagen Lillänge invigdes.

– Läget på vår butik är helt perfekt för oss. Här har vi stora parkeringsmöjligheter och det finns kompletterande butiker runt omkring.

Vildmarks kommer från början att ha sex anställda och kravet för att arbeta i butiken är att man har stora kunskaper om jakt och fiske.

ABC Vildmarks är en norsk butikskedja. Östersundsbutiken blir Sveriges tredje butik. Dessutom finns två butiker i Norge.

Finns det marknad i Östers - und och länet för ytter - ligare en butik för friluftsliv?

– Absolut. Vi siktar inte bara på Östersundarna och länsborna utan vi vill också nå ut till alla turister som passerar strax här utanför.