Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrporten köper fastigheter på Stadsdel Norr

Fastighetsaktiebolaget Norrporten ska köpa fyra fastigheter på Stadsdel Norr.
Nu ska bolaget bygga upp en lokal organisation i Östersund.

Annons

Det handlar om det tidigare regementsområdet I 5 där Peab har gjort om byggnader till kontor och utbildningslokaler. Ytan omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och fastighetsvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

Hyresgästerna är bland annat Arbetsmarknadsstyrelsen, utbildningsföretaget Academedia, Prolympia, Storsjögymnasiet och Danske Bank. Säljare är Dalripan Fastigheter AB.

Norrporten har också tecknat en avsiktsförklaring med Peab som avser ytterligare köp på Stadsdel Norr. Det beståndet omfattar ca 19 000 kvadratmeter och byggrätter.

– Norrporten vill växa och vi har identifierat ett antal regionala tillväxtorter i Sverige. I Östersund ser vi en positiv utveckling och möjligheter till god framtida tillväxt i kombination med en bra avkastning, säger Jörgen Lundgren, vd på Norrporten.

Norrporten ska nu bygga upp en egen lokal organisation i Östersund. Ny marknadsområdeschef är Sofie Blom Bergström, som tidigare haft liknande arbetsuppgifter i Kungsleden och GE Real Estate.

– Med kunskap om staden och den lokala marknaden ser jag fram emot ett mycket inspirerande uppdrag att bygga upp en ny verksamhet, säger Sofie Blom Bergström.