Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrländskt i Stockesalen

Två spännande musiker inleder Klubb SAM:s höstsäsong i Stockesalen på måndag kväll. Duon Norrland bjuder på folkjazz som berör både kropp och själ.

Johan Norberg är en uppskattad akustisk gitarrist i Skandinavien med bland annat ett gediget samarbete med Nils Landgren i duon Chapter Two på meritlistan. Jonas Knutsson, saxofoner, började sin karriär som jazzmusiker men fattade snabbt tycke för svensk folkmusik och anses vara en av de mest originella soloartisterna i den nordiska folkjazztraditionen.

Grunden till duon Norrland lades 199 då Johan ringde upp Jonas och sade "nu är mikrofonerna och kaffepannan framme, kommer du?".

Hösten 2003 skulle köksprojektet hitta ut till en bredare publik än enbart vänkretsen. Så presenterades duon Norrland. Hittills har duon släppt tre skivor, samtliga grammisnominerade i kategorin folkvisa/visa.

Norrlands låtar har namn som "Byske", "JamtPelle" och "Skaren" och i deras musik sägs man kunna höra såväl takdropp och myggsurr som ljudet av snöskotrar och Epa-traktorer.