Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandsförfattare vill presentera sig

Norrländska Författarsällskapet skriver till Länskulturen och begär bidrag till en författardag i Östersund. Syftet är att presentera norrländska författare och öka antalet arbetstillfällen för dem.

Annons

Själva bokskrivandet är bara en del av de flesta författares försörjning. Att möta läsarna vid uppläsningar, skolbesök, skrivarverkstäder, debatter och så vidare är en annan viktig del.

En underavdelning av Norrländska Författarsällskapet – Författarcentrum Norr – ingår i det rikstäckande Författarcentrum och sysslar helt med att förmedla kontakter mellan författare och tänkbara uppdragsgivare som bibliotek, skolor, och andra organisationer. Men det behövs utbudsdagar där författare ges tillfälle att möta arrangörer, och en sådan dag vill man nu ordna i Östersund 20 mars nästa år.

Tidigare har välbesökta utbudsdagar ordnats i Luleå och Härnösand.

Dagen i Östersund kommer att anordnas i samarbete med länsbiblioteket, och de författare som presenterar sig kommer främst från Jämtlands län, men också från övriga Norrland.

Dagen beräknas kosta 99 000 kronor och författarsällskapet hoppas få 54 000 kronor i bidrag från landstinget via länskulturen. Bidrag söks också från Sparbanksstiftelsen och Öster- sunds kommun.

Mer läsning

Annons