Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrland ryar till om sämre SVT-bevakning

Hotet mot sämre SVT-bevakning av Norrland får landshövdingarna att skriva en skarp uppmaning till SVT-ledningen.

Sveriges television, SVT, har planer på att dra ner antalet regionala sändningsorter från elva till fyra. Umeå pekas ut som den enda sändningsorten i Norrland.

En utredning om hur SVT:s bevakning ska se ut ska presenteras nu under första kvartalet 2014.

Nu går landshövdingarna i Jämtland och Västernorrland ihop med kommundirektören Bengt Marsh och kommunalrådet i Sundsvall, Lars Persson (FP), i en gemensam skrivelse till chefen för SVT, Eva Hamilton.

Uppmaningen: Lägg inte ner redaktioner och sändningar i vår region!

"Men, den utredning som vi hört talas om, och som nu diskuteras inom SVT, föreslår inte en bredare bevakning i alla delar av Sverige. Istället är det tydligt att SVT vill satsa på storstadsområdena och de tätbefolkade regionerna i södra Sverige på bekostnad av bevakningen i den norra delen av landet", skriver de i brevet.

"Offra inte Mittnytt för Uppsala eller Södertälje. Det måste finnas utrymme för både och. Satsa på nyheter från Norrland. Först då blir det möjligt för dig att uppfylla ditt mål. Ett SVT som bevakar hela Sverige".