Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norråkers PRO

Norråkers PRO har hållit årsmöte på Parken, Norråker.

Efter mötets öppnande hölls först en parentation över de medlemmar som avlidit under året. Därefter sjöng och spelade Gunnel Bergwall ”Vem kan segla förutan vind”.

Till mötesordförande valdes Eva-Lisa Nilsson och till mötessekreterare Roger Larsson. Inga större förändringar i styrelsen. Ordförande är Elsa Tharaldsson, kassör Bertil Lind, sekreterare Aina Lithander, studieorganisatör Eva-Lisa Nilsson, revisorer Karl Swahn och Åse Salomonsson samt valberedning Annie Sköld, Roma Lindström och Åse Salomonsson.

Styrelse och revisorer beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. Föreningen har haft sju medlemsmöten och fem styrelsemöten. Eftersom föreningen saknar egen lokal är det svårt att bedriva den verksamhet man skulle vilja. Men bingo spelas varje vecka i Parken som föreningen då hyr för det ändamålet. Boule spelas både i Skansnäset och Kyrktåsjö. En studiecirkel i Äldrebarometern har genomförts. Några medlemmar deltar i vattengymnastik och en har deltagit i akrylmålning.

Den 30 oktober genomfördes en kampanjdag för rättvisa skatter. 125 namnunderskrifter blev resultatet som skickades in till PRO Stockholm för vidare befordran till regeringen. Under hemvändardagarna i juli i Norråker hade föreningen ett marknadsstånd där det såldes kaffe, bullar, kakor och mackor. Trots ihållande regn jobbade några damer hela dagen och fick ett bra plus i kassan.

Föreningen har sålt så många trippelskraplotter att man fick 350 kronor av distriktet för fliten. Den 5 november inbjöds huvudmedlemmar över 80 år till en enkel middag på Utposten. Efter medlemsmötet i november kom Räddningstjänsten i Östersund på besök. De visade film, brandvarnare, brandsläckare och redogjorde för hur man bör agera vid ett brandtillbud eller en olycka. Mycket givande!

Två fester har också genomförts under året. Till vårfesten inbjöds Hoting, Gäddede och Dorotea. En lyckad fest med mycket god mat och kakfrossa i mängder som medlemmar skänkt. Även lotterier med idel skänkta vinster finns alltid med på festerna. Dans till Reträttmens för medlemmar har också blivit tradition. Där saknades varken ”tomtegröt”, skinka, tunnbröd eller glögg och naturligtvis kom också tomten med säcken full av klappar till alla snälla pensionärer.

Gunnel underhöll efter mötet med mycket sång och dragspelsmusik, samt många roliga historier vilket lockade till skratt. Mötesdeltagarna bjöds också på god mat som Siv Larsson ordnat samt kaffe och kakor.