Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NORRA TALKS – LIVE 26 augusti: Hur har coronakrisen drabbat Åre – och vad händer nu?

 
Norra Talks - samtal om framtiden
Visa alla artiklar

Länstidningen samtalsserie Norra Talks är tillbaka. Den 26 augusti kommer vi till Åre för att ta avstamp i hur samhället har påverkats av coronapandemin och prata om vad som händer härnäst. Samtalet leds av LT:s ledarredaktion, Lovisa Arvidsson och Liss Jonasson.

När: Onsdag 26/8 

Tid: 19.00 - 20.00

Plats: Delta på plats på Åre Bageri*, Årevägen 55 eller se sändning här på ltz.se

Gäster: Therese Sjölund (Åre Destination), Niclas Sjögren Berg (SkiStar Åre), Jesper Johnsson (Åreguiderna) och Bitti Jonasson (Länsstyrelsens naturvårdsenhet) och Jerker Bexelius (Verksamhetschef Stiftelsen Gaaltije)

Coronavåren var en katastrof för Åre med inställda skidresor och gästnätter. Arbetslösheten sköt i höjden i en kommun där majoriteten av invånarna direkt eller indirekt lever av turismen.

Sen kom sommaren och "hemester" blev ordet på allas läppar. Resorna till fjällvärlden och Åre tog fart igen. Flera lokala företag såg en snabb ökning av kunder och människor från landets alla hörn tog sina första stapplande steg i fjällvärlden. 

Hur kommer den märkliga pandemisommaren påverka Åre i framtiden? Har den stora ökningen av nya fjällturister kommit lokalbefolkningen till del eller är kommunen fortfarande kvar i den ekonomiska baksmälla som orsakades av den inställda vårvintersäsongen när Skistar stängde sina liftar?

Länstidningen flyttar ut den framgångsrika samtalsserien Norra Talks i länet. I ett livesänt panelsamtal på Åre Bageri hörs intressanta röster som ger sitt perspektiv på hur turismen i Åre har påverkats av pandemin och vad som händer nu.

Se sändningen här med start kl 19.00 26 augusti

Ställ dina frågor redan nu i chatten nedan:

*I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer tar vi in max 50 personer i lokalen. Vare sig du är på plats eller tittar digitalt hoppas vi att du vill delta i samtalet med frågor och reflektioner.