Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NORRA TALKS: Har alla rätt till bredband?

 
Norra Talks - samtal om framtiden
Visa alla artiklar

Ledarredaktionens samtalsserie Norra Talks är tillbaka 7 oktober klockan 19.00. Då sänder vi direkt från Storhogna Högfjällshotell och ställer frågan: Har alla rätt till bredband?

Se sändningen här: Norra Talks live från Storhogna

Vid årets slut ska 95 procent av Sveriges hushåll ha tillgång till snabbt bredband. Men Jämtland och Härjedalen ligger långt efter och Regeringens mål riskerar att inte klaras.

Bredband är en välfärdsfråga och för kommuner med mycket landsbygd ses digitaliseringen som en framtidslösning. Men långa avstånd och en liten befolkning försvårar utbyggnaden, som styrs av en privat marknad.

Är tillgången till bredband lösningen på landsbygdens problem och har alla verkligen rätt till bredband? Vem ansvarar egentligen för bredbandsutbyggnaden och vilket ansvar har till exempel IP Only och andra bolag som tagit sig an fiberutbyggnad på landsbygden?

Länstidningens ledarredaktion åker till en del av länet som fortfarande kämpar för fibern: Bergs kommun. Med spännande gäster leds samtalet av LT:s ledarskribent Liss Jonasson och LT:s politiska redaktör Lovisa Arvidsson.

När: 7 oktober 2020

Tid: 19:00-20:00

Plats: Storhogna Högfjällshotell & Spa eller här på www.ltz.se

Gäster: Peter Adolfsson, regional bredbandskoordinator på Region Jämtland Härjedalen, Jacob Bolin, chef för kommunikation och public affairs på IP Only, Britt-Inger Rörborn, Svenstaviks bibliotek samt Jens Stenman, Länstidningens reporter i Berg.

På grund av rådande situation och för att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer tar vi in max 15 personer i publiken. Vare sig du är på plats eller tittar digitalt hoppas vi att du vill delta i samtalet med frågor och reflektioner.

Läs också: Nyanserna tar form i det öppna samtalet - därför har vi startat "Norra Talks"