Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Normal nyårsnatt ur polisens perspektiv

Polisen i Jämtland rapporterar att nyårsfirandet har varit ungefär som det brukar. Det vill säga en hel del fylla och stök men inte mer än ett normalt nyår.

De händelser som rapporteras handlar uteslutande om två orter. Östersund och Åre. Polisen har fått ta hand om ett stort antal överförfriskade eller till och med kraftigt berusade personer. En del har varit unga och flera aggressiva eller utåtagerande.

Några bråk rapporteras också. Ett större bråk med flera inblandade inträffade på Prästgatan i Östersund under nyårskvällen. Polisen har rubricerat händelsen som misshandel men konstaterar att ingen av de inblandade fick några allvarligare skador.

Polisen fick under nyårskvällen också in ett antal samtal från personer som undrade vad som egentligen gäller när det kommer till smällare och fyrverkerier. Användandet av pyrotekniska varor regleras i lokal ordningsstadga. När det gäller exempelvis Östersund får pyrotekniska varor inte användas i centrala staden om polisen inte har gett tillstånd.

Fyrverkerier och smällare får heller inte användas närmare än 100 meter ifrån ett stort antal plaster som sjukhuset, äldreboenden, ridskolor, Frösö zoo och Jamtli. Polisen konstaterar dock att det är mycket svårt att se till att reglerna följs och att de har brutits under nyårsfirandet.