Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norlings AIK-framtid engagerar

Annons


Efter AIK:s 3–1-seger i allsvenskan mot Helsingborg var det inte matchen som stod i fokus trots flera eleganta mål.

Tränaren Rikard Norlings framtid var på allas läppar efter rykten om att han ska få sparken i morgon.

-Han har kontrakt nästa år, mer kan jag inte säga nu. Men det är i alla fall fel att någon får sparken i morgon (måndag) och det är inte vi tjänstemän som tar det beslutet, det gör styrelsen och det beslutet tar de inte förrän efter säsongen, säger AIK:s vd Charlie Granfelt.

I ett öppet brev har AIK-fans i veckan skrivit att ett beslut redan är taget om att den populäre Norling ska få lämna sitt uppdrag som tränare. Under matchen på Råsunda skanderade AIK-klacken att de vill ha Norling kvar och menade att sportchef Ola Andersson och vd Charlie Granfelt bör lämna sitt jobb i stället.

-Det känns sådär. Supportrarna är ju viktigast i AIK och det är det som gör klubben så speciell. Men den här frågan är något som vi löser internt i klubben och inget jag kan prata om nu, säger Granfelt.
Inget besked

Rikard Norling säger att han inte har fått något besked om att han inte ska fortsätta som tränare för AIK. Och han blir något abstrakt när han pratar om det som stått i tidningarna och supportrarnas åsikter om att Granfelt och Andersson borde lämna sina poster:

-Det har stått i tidningarna och så men jag har en uppgift och det är att göra laget så gott förberett som möjligt inför matchen. Det är svårt för mig att kommentera det som står på banderollerna. I min perfekta värld finns alla inom en stor kram och ryms däri.

TT: Tror du att du tränar AIK nästa år?

-Fram tills något annat sägs kan jag inte göra något annat än att jobba på stenhårt och det är viktigt att jag gör det...Det vill alla att jag gör.
Het i kalsongerna

För en person var det i alla fall med säkerhet den sista matchen på Råsunda. Mats Rubarth blev inbytt med tio minuter kvar av matchen och hyllades högljutt av åskådarna. När matchen var över skanderades hans namn samtidigt som han gick runt planen och tackade publiken. Symboliskt nog kastade han dessutom upp sina skor och matchkläder på läktaren tills han till slut stod klädd enbart i boxershorts på Råsundas gröna matta. Trots novemberkylan och hans lättkläddhet verkade han aldrig vilja lämna planen när han hyllades.

Mer läsning

Annons