Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norling sparkas och Andersson slutar

Annons


Rikard Norling får sparken som tränare i AIK. Sportchef Ola Andersson lämnar sin post med omedelbar verkan – liksom klubbens vd Charlie Granfelt.

Det blåser orkanvindar kring landets största fotbollsförening.

På måndagen kom beskedet som många väntat på. Fansen har stöttat honom men en enig AIK-styrelse tog fram lien och klippte av banden med Rikard Norling efter tre år. Årets femteplats i allsvenskan var inte bra nog, ansåg styrelsen. Ersättare blir Mikael Stahre från Väsby som tidigare varit assisterande tränare under Norling.

Under en stormig presskonferens på Råsunda förklarade Per Bystedt, ordförande i AIK Fotboll AB:

-Vi har gjort en grundlig utvärdering. Det har varit mycket diskussioner och en lång process. Beslutet togs i natt av en enig styrelse.

-Vi hade ett långt samtal med Rikard i dag, han förstod och accepterade beskedet men han delade inte beslutet och hade hoppats att få vara kvar.

Rikard Norling säger till TV4:s Fotbollskanalen att han inte haft rätt stöd från i första hand sportchefen Ola Andersson.

-Jag har inte haft stödet, så är det. Vi har haft olika syn i olika frågor och så är det bara, det är inget konstigt egentligen, så är det på många arbetsplatser.

Några timmar senare meddelade även Ola Andersson att han lämnar "Sveriges tuffaste jobb" – som sportchef i AIK.
Sämre ekonomi

AIK:s vd Charlie Granfelt berättar för TT att beslutet om avgång togs under måndagen i ett gemensamt samtal med ordförande Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke. Enligt styrelsen är anledningen ett sämre ekonomiskt resultat än planerat under de senaste två åren.

-Vi satt i samtal i dag och kom fram till att det här är det bästa just nu. Jag känner att jag har gjort det jag har kunnat i klubben, att det är dags att lämna över taktpinnen, säger Granfelt.
Lagkaptenen överraskad

Nils-Eric Johansson, lagkapten tillsammans med Daniel Tjernström, överraskades av beskedet att Norling lämnar klubben.

-Jag visste ingenting om det här. Men samtidigt hade det ju varit en del spekulationer, säger han till TT.

Johansson säger att spelartruppen inte har påverkats av spekulationerna som föregått tränarbytet.

-Lite är ju det här fotbollens natur, framför allt i AIK. Vi avslutade serien bra, fast sett över hela säsongen kan vi inte vara nöjda. Men vi i laget har trivts bra med Rikard och hela tränarstaben.

Även assisterande tränare Nebosja Novakovic lämnar AIK.

Mer läsning

Annons