Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norge gläds över schlager-Maria

Annons


Maria Haukaas Storengs medverkan i den svenska Melodifestivalen passerar inte obemärkt förbi i Norge. I tidningen Verdens Gang kallas hennes medverkan för historisk, och den norska tävlingens tidigare producent Jostein Pedersen är uppsluppen.

-Jätteroligt! Om man bortser från upphovsmän och Bettan (Elisabeth Andreassen) så har en norsk artist aldrig varit med i Melodifestivalen. Det blir som en ny generation Bobbysocks, säger han till VG.

Hos det norska public service-företaget NRK är man lyrisk över Haukaas medverkan. "Maria til Melodifestivalen!" går att läsa i en stort uppslagen artikel på nätet, med en undertext som avslutas med "...noe meget få norske artister tidligere har oppnådd!".

Elisabeth Andreassen, som varit med i Melodifestivalen flera gånger och tävlat i schlager-EM en gång för Sverige och tre gånger för Norge (och vunnit med Bobbysocks 1985), är också glad för Maria Haukaas Storeng:

-Det här är fantastisk reklam för Norge, och jag är helt övertygad om att Maria är en mycket god representant för den norska musikbranschen, säger hon till NRK.

Mer läsning

Annons