Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norge för starkt i EM-öppningen

Precis som i längdåkning på skidor är Norge storebror i kälkhockey.
Så att Norge besegrade Sverige med 2–0 vid EM-inledningen var ingen överraskning.
– Men vi närmar oss, kommenterade den svenske veteranen och lagkaptenen Peter Ojala.

Den internationella kälkhockeyn har för andra gången på ett år dragit in i Östersund Arena.

Förra året var det B-VM där Sverige till slut blev tvåa efter Sydkorea.

Den här veckan handlar det om Europamästerskapen. Sex lag deltar.

Sverige ställdes alltså mot Norge den första matchdagen, och även om de blågula gjorde en bra match – speciellt en bra spurt i sista perioden – var norrmännens seger aldrig riktigt hotad. Skottstatistiken slutade exempelvis 15-8 i norsk favör.

– Lite för mycket respekt hade vi nog ibland, tillstod Peter Ojala. Vi fick lite skäll inför sista perioden och ryckte upp oss med mer fysiskt spel.

Norge – som rankas bland världens fem främsta nationer – hade lite bättre fart och klubbteknik. Den största skillnaden utgjorde rutinerade Rolf Einar Pedersen som också gjorde Norges båda mål. En kraftfull spelare med pondus och en lysande teknik med klubbladen.

Pedersen utsågs efter matchen till bäste spelare. I Sverige gick priset till målvakten Ulf Nilsson.

I dagens övriga matcher besegrade Italien Tyskland med 3–1, och Ryssland spelade ut Tjeckien med 5–0.

Just Ryssland är favorit till EM-guldet, men Italien kan mycket väl överraska precis som man gjorde på senaste EM för fyra år sedan då det blev guld.

Det var glest på läktarplats den första dagen.

För den som aldrig sett en match i kälkhockey kan undertecknad rekommendera ett besök i Östersund Arena. Kälkhockey är en tempofylld och tuff sport där det hela tiden händer saker.

– Målet för oss är helt klart medalj. Finns ingen anledning att sikta på annat, avslutade svenske kaptenen Peter Ojala som redan såg fram emot nästa match.