Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordnet har bästa banksajten

Nordnet har Sveriges bästa banksajt och Nordea är bästa av storbankerna, enligt Internetworlds ranking.

Annons

Nordnet har Sveriges bästa banksajt och Nordea är bästa av storbankerna, enligt Internetworlds ranking.

Nordnet struntar i banktraditionerna som tynger storbankernas webbar och bygger en bank som verkligen är anpassad för webben. Navigeringen är enkel och tydlig och startsidan är snygg och relevent, skriver tidningen.

Nordnet utses till bäst av bankerna och hamnar på en hedrande elfte plats på topplistan Sveriges bästa sajter. Storbankerna ligger efter.

Storbankernas nättjänster har i dag en bra grund att stå på men det finns mycket kvar att göra. Vi efterlyser den personliga nätbanken, skriver Internetworld.

Nordea har nyligen gjort om sin webb och den nya nätbanken är betydligt bättre än den gamla, menar Internetworlds redaktion. Den får beröm eftersom den är fri från plotter och de flesta bankärenden kan genomföras utan konstigheter.

Strukturen får dock kritik, lite ologisk och bökig, men Internetworld menar att Nordea ändå är på väg åt rätt håll och ger Nordeas webb betyget sju av tio.

SEB, Handelsbanken och Skandiabanken är de som får sämst betyg (fyra av tio).

JONAS OHLIN, PRIVATA AFFÄRER

Här är Internetworlds tips till bankerna:

En bank ska vara trygg och gärna övertydlig, men inte fantasilös. Rensa bort reklam från den egna banken. Vi är i första hand intresserade av vår egen privatekonomi när vi besöker vår nätbank.Privata Aff?rer

Mer läsning

Annons