Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordman ger körkonsert i Sunne kyrka

20 år efter debuten gör Nordman en akustisk körturné.

På söndag är det turnépremiär i Sunne kyrka tillsammans med Frösö Vokal och The Mamas och The Papas.

Det är 20 år sedan 1994, året då Nordman fick fotfäste i mängder av hörselgångar. "Det gör ont, men gå ändå" sjöng frontfiguren Håkan Hemlin sig rakt in på Sommartoppens förstaplats. Innan årets slut hade albumet sålt tre gånger platina.

Nya albumet heter "Patina" och blandar Nordmanlåtar från de 20 år som gått med nya låtar. "Vandraren" är en av de gamla. På söndag är det turnépremiär för Nordmans akustiska turné i Sunne kyrka, Orrviken.

– Många av våra låtar spelas i kyrkor, på dop, bröllop och begravningar, berättar Håkan Hemlin.

Turnén görs i samarbete med lokala körer, i Sunne kyrka tillsammans med Frösö Vokal och the Mamas och the Papas.

På nya skivan och turnén är grundsättningen piano, nyckelharpa, flöjt och sång. Förutom Nordmans andra halva Mats Wester finns finska pianisten Dani Strömbäck och barockflöjtisten Claudia Müller med. Låtar som inte passar i rocksättningen av Nordman får plats.

Hur har de här 20 åren med Nordman varit?

– Musikaliskt sett har det varit fantastiskt roligt, sedan har det gått i 200 knyck och jag har krockat lite med verkligheten.

För två år sedan hade han inte kunnat tro att han i dag skulle vara på väg ut på turné.

– Allt var misär då, säger han.

Han har haft problem med missbruk genom åren men har tagit sig tillbaka. En relativt ny ADHD-diagnos förklarar en hel del, även om han inte vill använda den som ursäkt.

– I dag är jag överlycklig att jag fått tillbaka förtroendet och får göra det här, att jag har vänner som stöttar och hjälper upp.

Det är som han sjunger i "Vandraren": "... du kan alltid vända om".