Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordin: "Kan bli som Krutov"

Jens Nordin har förmedlat stjärnvärvningen av Chad Wiseman till Östersunds IK.

– Jag tror att det här kommer helt rätt för länshockeyn, säger han.

Jens Nordin har hunnit med att träna, spela för, samt vara sportchef i Brunflo IK de senaste tio åren.

Att han är mannen bakom Chad Wiseman-värvningen – till ÖIK – ter sig helt klart som en skräll.

– Jag har sökt efter transatlantiska stjärnor i ett par års tid. Spelare som kan komma hit och vara på en klart högre nivå än de spelare vi har i länet, säger Jens Nordin.

Nu kom nappet via agenten Marc West – som Nordin spelat med i Tyskland.

Jens Nordin tror att Chad Wiseman kan prestera på en helt annan nivå än tidigare nordamerikanska värvningar i länet, så som Kory Baker och Scott Young.

– När jag berättade om den här spelaren blev ÖIK väldigt intresserade direkt. Med lite tid tror jag att Wiseman kan bli typ som Krutov var när han kom hit på 90-talet. Så bra tror jag att det kan bli.

Varför då?

– Han har så pass gedigen meritlista och har spelat på så pass bra nivå senaste åren. Men vi får ha lite tålamod. Nu har han inte spelat på en månad eller så.

Varför blev det ÖIK, och inte Brunflo?

– Jag har ju ingen ställning i ÖIK, annat än att jag är med på skridskoskolan och så. Men så som det ser ut just nu med organisationen i Brunflo, att det är svajigt och spelare lämnar, så vill jag inte ta den risken. Annars hade det helt klart varit intressant.

– Jag vill vara med och höja statusen på länshockeyn. Förhoppningsvis är det här en spelare som folk vill betala för att se och som kan bidra till intresset för nya arenan, säger Jens Nordin.