Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordén vill bli nytt landstingsråd

Marie Nordén (S) ställer inte upp en mandatperiod till som riksdagsledamot. Nu kandiderar hon till uppdraget som landstingsråd.

Annons

På måndagkvällen träffade riksdagsledamoten Marie Nordén (S) sina partikollegor där hon officiellt förklarade att hon inte kommer att kandidera för en fjärde period i riksdagen.

– Jag har funderat ett tag och fått frågan om jag står till förfogande från ett antal personer. Det kändes som läge att prova något nytt, säger hon till LT.

Marie Nordén kom in i riksdagen 2002.

– Innan jobbade jag inom psykiatrin och hemtjänsten. Den kompetensen och erfarenheten från de tolv åren i riksdagen kände jag att jag skulle kunna använda i en annan roll.

Det är landstinget i länet som lockar från nästa höst.

– Det skulle vara fantastiskt roligt att jobba inom landstinget med de frågorna.

Vad ska du göra då - vad har du för plan?

– Jag har ingen annan plan än att jag kandiderar till landstingsstyrelsen ordförande, men jag kan inte ha någon plan innan jag fått partiets förtroende. Jag har talat om vad jag står till förfogande för inför listorna och nästa val.

– Det finns mycket man kan utveckla och göra i landstinget men det väntar jag med att svara på innan jag har fått partiets förtroende.

Är du less på rikspolitiken?

– Nej. Inte på politiken det är ett fantastiskt roligt uppdrag att sitta i riksdagen men det är också frustrerande att sitta i opposition. Jag hoppas att det blir förändring och att vi får bilda regering.