Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordafrikansk kycklinggryta

Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g kycklinglårfiléer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 msk smör- & rapsolja

0,5 tsk svartpeppar

2 kanelstänger

0,5 tsk stött kardemumma

1 msk konc kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 dl torkade aprikoser

3 dl vatten

färska fikon

färsk mynta

2 dl matyoghurt

Så hör gör du:

Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Dela och salta lårfiléerna. Bryn dem i smör- & rapsolja i en gryta. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka cirka 15 minuter. Skär fikonen i klyftor. Strö över fikon och mynta och servera med couscous och matyoghurt. Receptet kommer från Arla.