Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordafrikansk kycklinggryta

Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.

4 personer

Det här behöver du:

600 g kycklinglårfiléer

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 msk smör- & rapsolja

0,5 tsk svartpeppar

2 kanelstänger

0,5 tsk stött kardemumma

1 msk konc kycklingfond

1 tsk kinesisk soja

1 dl torkade aprikoser

3 dl vatten

färska fikon

färsk mynta

2 dl matyoghurt

Så hör gör du:

Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Dela och salta lårfiléerna. Bryn dem i smör- & rapsolja i en gryta. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka cirka 15 minuter. Skär fikonen i klyftor. Strö över fikon och mynta och servera med couscous och matyoghurt. Receptet kommer från Arla.