Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nomineringar till fotbollsgalan klara

/

Nomineringarna till länets årliga fotbollsgala är klara. I kategorin årets ledare finns tre personer som på olika sätt hjälpt till att sätta färg på J/H-fotbollen under det gångna året. Det är Alf Edfeldt i Alsen, Henrik Lundqvist i Frösön och ÖFK:s Kalle Björklund som gör upp om utmärkelsen.

Annons
Kompisgänget Alsen tog sig för första gången upp till division 3, en viktig faktor bakom nomineringen av Alf Edfeldt.
– Jag är ju skitglad, det är min spontana kommentar, säger eldsjälen Alf som funnits inom Alsens fotbollsverksamhet sedan det tidiga 70-talet. Efter årets andraplacering i division 4 flyttas laget upp till nästa säsong, och han vill passa på att hylla spelarna och föreningens övriga ledare som gjort klättringen i seriesystemet möjlig.
– De tre-fyra sista åren har allt gått vår väg. Det började med att Leif Aronsson kom hit som tränare, och samtidigt hade Toni Östling ett spännande 91-lag som han tränat sedan de var i 7–8-årsåldern. Leif har utvecklat både de yngre och de äldre spelarna och infört en seriositet i klubben, samtidigt som det fortfarande är ett kompisgäng, säger Alf.
– Det är fantastiskt att en så liten förening som knappt funnits på kartan tidigare nu är en av de allra mest intressanta.
Henrik Lundqvist är tränare för Frösöns damer, laget som skapade rubriker genom att ta elva raka segrar under säsongen. Med en allt-är-möjligt-mentalitet slutade laget på en överraskande fjärdeplats samtidigt som man skrev in sig i historieböckerna med den mäktiga segersviten.
– Inför säsongen hade vi ett möte där alla fick skriva på en lapp, anonymt, vad de trodde att vi skulle bli. Som högst trodde en att vi skulle bli femma och det visade sig att det var lagledaren. Någon trodde att vi skulle bli sist. Då sa jag fine, men då är inte jag med som tränare, berättar "Henka".
Efter det höjdes ribban och nya målsättningar sattes upp. Laget var också länge med i striden om uppflyttning och gav ÖDFF en rejäl match om vilket damlag som är bäst i länet.
– Det vi presterade i år är unikt och jag hoppades lite på att någon skulle uppskatta det. Det är i min värld ingen tillfällighet att vi vann elva raka, säger Frösötränaren.
I den nominerade trion är ÖFK:s tränare Kalle Björklund det tyngsta namnet. Som spelare har han tre SM-tecken med Öster, och som tränare har han bland annat styrt Elfsborg och norska Molde och Brann.
– Jag är jätteglad och smickrad. Men det är spelarna och föreningen som har gjort jobbet, och jag har haft en fantastisk stab runt mig, säger Kalle Björklund blygsamt när han får veta om nomineringen.
Frösöns Henrik Lundqvist vill passa på att ge Kalle en eloge för sitt arbete under säsongen.
– Kalle har kommit hit och öppnat många dörrar som varit stängda tidigare. Det är länge sedan någon var här och påverkade fotbollen så mycket, säger Frösötränaren.
J Det vi presterade i år är unikt och jag hoppades lite på att någon skulle uppskatta det.
Henrik Lundqvist, Frösöns damer

Mer läsning

Annons