Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nominera Östersund till Matlandethuvudstad

Östersund bör ansöka om att bli Matlandethuvudstadet, anser Carina Zetterström, oppositionsråd för Centerpartiet i Östersund.

Jordbruksminister Eskil Erlandsson har utlyst tävlingen Matlandethuvudstad. Det är första gången tävlingen görs och tanken är att den ska visa på de möjligheter som finns att skapa jobb och tillväxt inom ramen för visionen Sverige – det nya matlandet.

– Östersund bör lämna in en ansökan till tävlingen, säger Carina Zetterström, oppositionsråd för Centerpartiet i Östersunds kommun, i ett pressmeddelande. Nyligen utsågs Östersund till Creative City i kategorin gastronomi av FN, en kategori Östersund bör bygga vidare på genom att ansöka om att bli Mathuvudstad.

Ansökan ska kortfattat beskriva varför kommunen eller orten ska bli årets Matlandshuvudstad utifrån kriterierna primärproduktion, förädlad mat, offentlig mat, matturism och restaurang. En jury kommer sedan bedöma alla kategorierna.

Fram tills den första september är det möjligt att nominera Östersund eller annan kommun eller ort till tävlingen.