Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nollningen är i farten

Första veckan av nollningen är snart avklarad. Nu återstår en sista intensiv vecka innan de nya studenterna kan pusta ut.

Taggade studenter med bandanas, kampsånger och flaggor samlades under fredagen eftermiddag på studentplanen på campusområdet i Östersund. De skulle göra upp i det årligt återkommande nolleslaget.

Studentlagen var uppdelade mellan de olika programmen och vid prisutdelningen efter tävlingarna fanns en viss rivalitet kvar som kunde höras i de vinnande lagens glädjerop som ekade skadeglatt mellan husen.

Socionomerna var mer än nöjda med sina insatser på nolleslaget. Efter att bland annat ha gått planka, hoppat säck och kastat stövel hamnade de på en hedrande tredje plats.

– I dag har det varit riktigt roligt, säger Sara Karlsson, från Luleå som deltog i socionomlaget.

– Jag tror vår styrka låg i att hoppa säck, skrattar Sofia Widelund från Hudiksvall.

Men än är inte nollningen över. Introveckan som började i måndags pågår en vecka till med bland annat föreläsningar hur man kan uppnå bästa studieteknik och brännbollsturnering. Nästa lördag avslutas festligheterna med den sedvanliga tävlingen flottracet. Då får studenterna bygga sina egna flottar som de sedan ska ta sig fram på i Storsjöns kalla vatten i Badhusparken.