Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nolla igen för Augustsson?

ÖFK har fyra raka utan förlust och har inte släppt in ett spelmål på de matcherna.

– Det handlar mycket om tillfälligheter, säger Petter Augustsson inför mötet med Degerfors.

En målvakts bästa ålder kan diskuteras, men skulle någon iscensätta en undersökning är nog tipset... sisådär 30 år och uppåt.

Målvakter b-l-i-r bättre med åren. Augustsson fyller 34 nästa år och har förstås börjat lära sig både hur motståndare agerar och vad han själv kan och inte kan.

– Jag är i bra form, precis som hela laget, säger han mot bakgrund av sviten på inte ett insläppt spelmål på en månad.

Hur ser du på att du och Viktor fick konkurrens av ännu en målvakt i somras?

– Bra. Vi behöver tre målvakter. Vi var sårbara med två. Men jag har alltid räknat mig som etta och har gott självförtroende.

Har ni kommit över svackan i somras, med bland annat 0–4 mot Landskrona och tendenser till dålig stämning i laget?

– I den här serien kan man gå på pumpen mot vilket lag som helst. Det är en lurig serie. Under våren var det mycket snack hur fint vi spelade, men vi hade inte helheten. Det var kanske mer naivt i vissa i perioder. Vi förlorade bollar på fel ställen.

– Dålig stämning vet jag inte. Vi har haft en bra grupp hela tiden, men när det blir hög omsättning i gruppen kan det ta ett antal matcher innan stämningen sätter sig.

Augustsson – som på sistone fått tillbaka kaptensbindeln – pekar också på det hände något under en av bortaresorna i somras.

– Vi var tillsammans i södra Sverige under en hel vecka när vi spelade på bortaplan. Vi fick komma ihop oss och den veckan var viktigt för oss.

Mötet med Degerfors blir en intressant drabbning. Värmlänningarna har ett kompetent lag.

Vad behöver man veta om Degerfors?

– Det är ett skickligt passningsspelande lag, med ett bra mittfält. Farliga framåt. De har spetsegenskaper.

Vissa målvakter läser gärna in sig på motståndare. Åt vilket håll de helst går i en-mot-en-situationer, hur de oftast avslutar. Yttersida, bredsida eller om de kanske brukar vänta ut målvakten i frilägen.

– Jag har okej koll, men ínte så mycket. Det där är för komplext. Jag har fullt sjå med mitt eget spel.