Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjesspäckade mellandagar

Jul betyder lediga dagar och många hemvändande länsbor. Mellandagarna innehåller både jazz, nostalgi och juldisco. LT har kollat vad som händer på nöjesfronten i länet.

Annons

På restaurang Cuprum går mellandagarna i en nostalgisk anda. På juldagen spelar bandet Fylkings, som kör 80-90-tals låtar, och på trettondagsafton dammas ett gammalt radioprogram av i ny tappning.

– Det blir Clabbe af Geijerstam som kör sin turné rakt över disk. Han hade ett sånt radioprogram på 80 och 90-talet och det blir en slags dj-nostalgigrej, säger Tobias Fransson, restaurangchef på Cuprum.

Fia Gullikson, delägare på Jazzköket, berättar att de laddar för ett niodagarsprogram med evenemang.

– Det ska bli jätteroligt att jobba i mellandagarna och träffa alla hemvändare, så det råder en positiv julanda hos oss nu, säger hon.

Bland annat blir det blues och soul med det lokala bandet Baga bluesband den 27 december. Mellandagarna på Jazzköket avslutas med bandet Treokomp allstar som spelar musik i Bo Kaspers anda den 28 december.

På Marité laddas det också för fest. Förutom klassiskt juldagsfirande med Ständut Blakk som liveband så är det den 27:e december dags för 16: onde upplagan av juldiscot.

– Det är några hemvändande killar som bor i Stockholm som sedan 16 år tillbaka, varav sju år på Marité, anordnar juldisco. I år kommer Andreas Kleerup, Hästpojken och spelar skivor, säger Martin Malmliden, nöjesansvarig på Marité.

Ute i länet firas också julen. Jämtkrogen i Bräcke ställer till med stor hemvändarfest, Corner food house i Strömsund likaså.

I Hammarstrand är det Hotell Hammarstrand som står för evenemangen och på juldagen väntas lokala förmågor uppträda.

– Det blir sedvanlig pubkväll med bandet Wammas live som kommer spela covers, säger Carola Nilsson, hotellchef.