Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HP och Ewert möttes på Yran

/

President Ewert Ljusberg är förväntansfull inför årets tal på Stortorget och tror att Yran kommer att sätta publikrekord i år.

– Det kommer att bli den bästa Yran någonsin, säger han strax efter att han delat ut JRAs medaljer till bland andra artisten Patrik Zackrisson.

Annons

I år kommer han att fokusera på de unga i sitt tal avslöjar han. 

– Jag vill förmedla att jag tror på dem. Det är de unga som måste ta över och få förtroende att göra det. I övrigt kommer jag som vanligt att bjuda på ironisk självgodhet och en stor portion humanism. Det blir bombastiskt!

Efter att vi pratat med Ewert stöter han ihop med artisten HP Burman. HP är glad över att kunna vara med på årets festival. Tidigare i år drabbades han av en stroke och fördes akut till sjukhuset i Uppsala. Det var inte länge sedan han satt i rullstol. Efter en tid kunde han börja gå med rullator.

– Det är så skönt, nu kan jag gå med käpp. Jag är fortfarande halvt förlamad i vänster kroppshalva, men nu ser jag åtminstone vad jag skriver igen. Det är mer än vad man gör när läkarna skriver ut sina recept.

I kväll ska han försöka spela och sjunga klassikern E jamtlannstaus på Stråket.
– Men jag lovar ingenting för jag är inte säker på att jag kan hålla det. I går spelade jag i alla fall lite gitarr med god vilja, säger HP Burman.

Mer läsning

Annons